icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij Xapconsult
Blog 02/12/2020

XapConsult slaat een nieuwe weg in

XapConsult

Onlangs had ik een brainstormsessie om mijn nieuwe zakelijke avontuur verder uit te werken. The Human Network (THN) is een organisatie die het ondernemerschap bij haar mensen zoekt en stimuleert. In mijn geval geef ik daar gehoor aan door regelmatig van de gebaande paden te willen afstappen en -zoals op de foto te zien is- nieuw terrein te ontdekken.

Xap
Martijn Bosgraaf /
Business Manager

Halverwege dit jaar heb ik onze SAP-divisie overgedragen gekregen. En zie daar: mijn nieuwe avontuur. Vanuit THN heb ik de vraag gekregen om dit bedrijf verder uit te bouwen. Een mooie uitdaging, in een prachtige technologie. Dus ja, daar gaan we voor!

Nu lijkt het mij leuk om dit proces met jullie te delen. Enerzijds ter vermaak, maar ook zeker als signaal om aan te geven dat tips & tricks meer dan welkom zijn. Dus deel zeker uw mening en ideeën. Ik leer daar graag van!

De afgelopen tijd heb ik nagedacht over de koers die ik met SAP wil varen. Zo kwam ik in contact met Wouter van Heddeghem. Hij deelde een verhaal waarin de SAP-consultant wordt vergeleken met een arts. “Als arts kun je geen diepe kennis hebben van het gehele lichaam. Je specialiseert je in een bepaalde richting. Een cardioloog weet heus iets van neurologie, maar is daarin geen specialist. Zo ook de SAP-consultant. Ben je gespecialiseerd in FICO, dan weet je ook heus wel wat over bijvoorbeeld CRM, maar je bent daarin geen expert. De SAP-consultant kiest dus voor een specialisme dat hem of haar ligt.”

Goed, terug naar mijn avontuur. Dit inzicht sterkte mij in de gedachte dat we ons als XapConsult ook moeten specialiseren. We bestaan al 15 jaar en hebben ons altijd beziggehouden met de hele SAP-omgeving, binnen alle branches. Door te specialiseren krijgen we een duidelijker gezicht, meer focus én een toegevoegde waarde naar onze opdrachtgevers. We maken het onszelf ook wat makkelijker. We weten dan bijvoorbeeld beter waar we ons verder moeten ontwikkelen en waar onze kracht ligt.

Uiteindelijk heb ik Life Science en Healthcare als focusmarkt gekozen. Hier ligt mijn interesse, ervaring en hebben we ook vanuit XapConsult de nodige kennis en ervaring opgedaan. Daarbij vinden we het belangrijk dat hetgeen we (gaan) doen maatschappelijke betrokkenheid heeft. We willen dat onze inspanning bijdragen aan iets groters dan alleen het succes van onze opdrachtgevers en onze eigen organisatie. Het is een mooie bijkomstigheid dat de oplossingen die we voor onze opdrachtgevers realiseren op hun beurt een bijdrage leveren aan onze samenleving en leefomgeving. Ik zie dat persoonlijk als een prachtig doel.

Dit is de nieuwe richting die wij vanaf 1 januari 2021 gaan aanhouden. We zijn daar nu natuurlijk volop mee bezig en gaan zeker niet op deze datum zitten wachten. Het zal echter wél de officiële lanceerdatum zijn. Immers: een nieuw jaar, een nieuwe richting en focus.

 Volgt u mij in mijn nieuwe avontuur? Volg onze pagina op LinkedIn en ik krijg graag feed back over dit nieuwe avontuur.

Overzicht blogs
Xap
Martijn Bosgraaf /
Business Manager

XapConsult is dé expert op het gebied van SAP consultancy waarbij onze businesskennis onderscheidend is.