icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Xapconsult
Nieuws 03/02/2022

Richard Delsing is de nieuwe Business Manager bij XapConsult

XapConsult

Sinds 1 februari heeft XapConsult een nieuwe Business Manager: Richard Delsing. Wie is hij? Wat verwacht hij van deze nieuwe uitdaging en waar kijkt hij naar uit?

Als nieuwe Business Manager is Richard Delsing sinds februari verantwoordelijk voor alle facetten van XapConsult. Aan hem de taak om XapConsult verder te laten groeien en de beste mensen te vinden om die ambitie waar te maken.

Wie is Richard Delsing?

"Ik ben een echte Tukker. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen van 12 en 9 jaar. Sporten is mijn lust en mijn leven: ik houd van hardlopen, skiën en tennissen en ik geef voetbaltraining. Mijn werkzame leven ben ik begonnen in de uitzendbranche als intercedent. Bij toeval ben ik via een kennis in de ERP-systemen terechtgekomen. Eerst als accountmanager bij een kleine Nederlandse speler, uiteindelijk bij Capgemini, waar ik ERP-systemen van Oracle verkocht. Naast het inzetten van eigen experts, waren we ook vaak aangewezen op externe experts om de implementaties rond te krijgen. Alleen bestond er eigenlijk geen goed bureau om gekwalificeerde kandidaten aan te leveren. Zodoende ben ik in 2007 begonnen met ERPMakelaar als IT-detacheringsbureau voor zelfstandige Oracle eBS experts. Rond 2012 werd duidelijk dat naast Oracle, vooral de markt voor SAP hard groeide en besloot ik me ook op de markt voor zelfstandige SAP experts te gaan richten. Zo ben ik via mijn eigen bedrijf gaan bemiddelen in de SAP-markt. Dat was een prima bedrijfsmodel."

Waarom heb je dan toch weer voor een vaste baan gekozen?

"Dat bedrijfsmodel werkt steeds minder goed. Door de DBA-wetgeving moet je als opdrachtgever aantonen dat er geen sprake is van een dienstverband. Heb je dat niet op orde, dan kun je aansprakelijk worden gesteld. Ik kreeg steeds meer te maken met grote spelers als schakel tussen grote opdrachtgevers en de zzp'ers.

Ik was niet aan het solliciteren, maar op LinkedIn zag ik de vacature langskomen en dacht: dat is mijn baan! Ik zag ook het voordeel van de midlance-constructie, waarbij werknemers óók flink kunnen ondernemen maar wel in vaste dienst zijn. Ik waagde er een mailtje aan en een uur later kwam het telefoontje of ik op gesprek kon komen. Na verschillende gesprekken, ook met andere businessmanagers binnen The Human Network, bleek er wederzijds een heel goede klik te zijn."

Wat spreekt je zo aan in de functie van Business Manager bij XapConsult?

"Het mooie is dat ik eigenlijk net zo veel ondernemer ben als binnen mijn eigen bedrijf. Ik vind het leuk om de beste mensen te koppelen aan mooie opdrachtgevers. Ook is het belangrijk om te zorgen dat zij zich comfortabel voelen, zich kunnen blijven ontwikkelen en in de gaten houden dat ieders work-life-balance op orde is. Dat in combinatie met de sport om van XapConsult een groter bedrijf te maken, spreekt me enorm aan. Ik vind het ook wel leuk dat we niet de grootste speler in de markt zijn en dat er veel ruimte voor groei is. Als je de nummer 1 van de eredivisie traint, valt daar niet zo veel eer aan te behalen."

Goede SAP-experts zijn schaars. Hoe ga je die bij XapConsult binnenhalen?

"Het gaat vooral om vertrouwen. Je moet de mensen laten zien wat de toegevoegde waarde is. De midlance-constructie is erg interessant voor ervaren, ondernemende mensen die een stapje verder willen en wat vastigheid toch fijn vinden. Verder moet ik mensen ervan overtuigen dat ik weet waar ik over praat. Ze moeten niet denken: daar komt weer zo'n snelle verkoper."

Waar moet goede SAP-expert volgens jou aan voldoen?

"Het is iemand die van ondernemen houdt en een aantal jaren ervaring en ook een netwerk heeft. Dus niet alleen een vakidioot, al is het altijd een pré als je een autoriteit bent op een van de vele deelgebieden binnen SAP. Verder is er heel veel vraag naar mensen die veel ervaring hebben met SAP S/4HANA, de nieuwste implementatie van het platform.  Voor die mensen is altijd werk. Het is zeker een uitdaging om de beste mensen te vinden en aan je te binden."

Vind je dat XapConsult zich meer moet specialiseren?

"Daar moet ik nog eens goed onderzoek naar doen. Specialiseren is op de lange termijn zeker een goed idee, al was het maar omdat het bij SAP in Den Bosch deuren opent als je expert bent op een bepaald gebied. Maar ik zie dat nu nog als een stip op de horizon. Eerst denk ik dat we als XapConsult flink moeten groeien. Vanuit mijn eigen bedrijf heb ik een flink netwerk aan freelancers. De beste SAP-experts uit mijn netwerk kunnen zeker op een telefoontje van mij rekenen."

Ga je als echte Tukker wel verhuizen voor deze baan?

"Ik woon tussen Hengelo en Enschede, lekker op het platteland. Wij Tukkers zijn gewend dat we altijd wat verder moeten rijden, maar als we de brug bij Deventer over de IJssel over gaan, komen we weer thuis. Ik zal geregeld naar kantoor komen, maar vooral veel onderweg zijn. Als je de hele dag op kantoor zit, doe je iets niet goed."

Overzicht nieuws
XapConsult
Richard Delsing /
Business Manager

XapConsult is dé expert op het gebied van SAP consultancy waarbij onze businesskennis onderscheidend is.